Wiadomość ta oznacza, iż na sprzęcie dostarczonym do serwisu, włączona jest usługa Find My iPhone, którą należy wyłączyć, by technik mógł rozpocząć diagnostykę oraz naprawę. Aby to zrobić, należy zalogować się na stronie: https://www.icloud.com.

Po zalogowaniu, należy kliknąć na przycisk "Znajdź". Na stronie ukaże się komunikat o lokalizowaniu urządzenia. Po ukończeniu tej operacji, prosimy o wybór opcji "Wszystkie urządzenia". Z rozwiniętej listy urządzeń wybieramy to, w którym chcemy wyłączyć usługę Find My iPhone. Wybranie opcji "Usuń z konta" wyłączy usługę Find My iPhone.


Po wykonaniu powyższej czynności, prosimy o wiadomość mailową lub telefoniczną, dzięki której serwisant będzie mógł rozpocząć diagnostykę.